Werkstijl Studio Caris

Studio Caris doorloopt graag het hele proces met u, van idee tot de eerste klant over de drempel stapt. Maar u kunt er natuurlijk ook voor kiezen om voor een of meer onderdelen met ons aan de slag te gaan.

Koffie of thee?

Al onze projecten beginnen met een goede kop koffie of thee. Voor u is het vooral belangrijk uw merk en producten te verkopen. Daarbij is het belangrijk dat uw klanten een prettige ervaring hebben. Een goed interieurontwerp is voor die beleving onmisbaar. Bovendien ondersteund een goed ontworpen interieur de werkprocessen van uw personeel, waardoor zij beter en ontspannen uw klanten kunnen helpen. Voor veel ondernemers is verbouwen geen dagelijkse kost. Daarom neemt Studio Caris de tijd om goed te onderzoeken wat u precies wilt, wat u belangrijk vindt.

Retaildesign inspiratie

De volgende stap is om inspiratie op te doen. Wij verzamelen verrassende voorbeelden van andere bedrijfspanden in uw branche, maar ook daarbuiten, en geven zo richting aan het te maken ontwerp. In deze fase organiseren we ook geregeld een inspiratietour. Door de goede en mindere voorbeelden zelf te ervaren, leren we samen veel over wat voor uw pand kan werken en wat juist niet.

Conceptontwerp

De inventarisatie en de inspiratiestappen gebruikt Studio Caris om een conceptontwerp te maken. Dit is de basis voor de ontwikkeling van het uiteindelijke ontwerp. Zo kozen we er samen met de klant voor om de meubels in de HeinekenExperience vorm te geven met het voor iedereen bekende Heinekenflesje als voorbeeld. En met AHeXL introduceerden we fresh food shop in shops om zo een aantrekkelijke, marktachtige uitstraling te creëren.

Uiteindelijk ontwerp en realisatie

Is het concept helder, dan begint de ontwikkeling van het uiteindelijke ontwerp, waarin we alle ideeën nauwkeurig uitwerken. Wij maken de tekeningen en omschrijvingen waarmee de aannemer aan de slag kan. Indien daar behoefte aan is kunnen we ondersteunen bij de selectie van de beste aannemer en bij het aanvragen van de benodigde vergunningen. Om ook de voortgang en de resultaten van de bouw te bewaken, werken we samen met gerenommeerde projectmanagementbureaus. Overigens werken we ook op andere momenten in het proces geregeld samen met onze partners, waaronder projectmanagers, bouwkundig ingenieurs, en stylisten.

Inspiratie sessies

inspiratie sessies

Concept ontwikkeling

concept ontwikkeling

Visualisatie

visualisatie

Ontwerp

ontwerp

Project management

project management